Hunajaralli, Mikä se on?

Hunajaralli, Mikä se on?

Hunajaralli ei ole vain kikka myydä hunajaa yrittäjien omalla logolla leimatulla purkilla vaan kyllä tämän takana on ihan oikea ajatus ja huoli siitä että meidän pölyttäjät ovat katoamassa. Jos mielit juoda kahvia, kaakaota, pitää farkkuja (puuvilla tarvitsee myös pölytyksen), syödä marjoja/hedelmiä/vihanneksia tai syödä pihviä joka on kasvatettu laitumella märehtimässä apilan kukilla niin Kyllä tämä asia koskettaa myös sinuakin!

Hunajarallin ensisijainen tarkoitus on lisätä mehiläispesiä ja näin tukea pölytystä. Ostamalla suomalaisilta tarhaajilta hunajaa tuet pölytystä ja näin myös omaakin ravintoasi.

 

Seuraavassa lainaus duodecim lehden artikkelista: 

 "Kukkakasvien pölytys on suurimmalta osin pölyttäjähyönteisten varassa. Pölyttäjien määrät ovat romahtaneet sekä maailmanlaajuisesti että Suomessa. Tämän vuoksi luonnonkasvilajit harvinaistuvat ja monien tärkeiden viljelykasvien sadot heikkenevät sekä vaihtelevat enemmän. Erityisesti hedelmä- ja marjakasvien, pähkinöiden, sekä vihannesten tuotanto kärsii, mikä vaikeuttaa tärkeiden vitamiinien (etenkin A ja C), antioksidanttien sekä hivenaineiden saantia ravinnostamme. Entistä suuremman osan maapallon väestöstä on vaikeampi saavuttaa tasapainoinen ja terveellinen ruokavalio. Maailmanlaajuisesti tämän arvioidaan johtavan miljardien ihmisten riittämättömään A-vitamiinin ja folaattien saantiin sekä lisäävän kuolleisuutta vuositasolla yli miljoonalla henkilöllä."

 

Kuulostaa hurjalta!

Tässä linkki artikkeliin niin voit lukea sen kokonaisuudessaan https://www.duodecimlehti.fi/duo14408

 

Tässä helppo keino auttaa pölyttäjiä  omassa pihassa nimittäin ajamaton nurmikko :)

 

Palaamme näihin aiheisiin varmasti vielä myöhemminkin!

Nyt takaisin pesien surinaan! Nauttikaa auringosta ja pörriäisistä!

 

 

Takaisin blogiin