Ihanaa että oli kunnon talvi

26.03.2021

IHANAA KEVÄÄN ALKUA KAIKILLE LUKIJOILLE! 

Niinkuin moni sivuilla vierailija varmaan huomasi blogi uutisen jo aikaa sitten, että kerromme mitä talvella tapahtuu mehiläispesässä? Aika vierähti niin nopeasti että puhdistuslennotkin on suurimmassa osassa pesistä jo tehty. Palaan kuitenkin mehiläisten  talvehtimiseen hetkeksi. Vastoin yleistä käsitystä mehiläiset eivät vaivu talvihorrokseen vaan muodostavat  vieri viereen kerääntyen tiiviin talvipallon kuningattaren ympärille. "Kuningatarta on suojeltava" on niiden päätehtävä talvella. Talvimehiläisten erikoisuus on niiden pitkäikäisyys, normaali mehiläisen elinkaari on noin kuukauden mutta talvella ne selviytyvät monta kuukautta. Niitä kuluttaa vain lentokilometrit toisin kuin tarhaajia ;) Näistä kirjoitan syvemmin vielä myöhemmin. 

PUHDISTUSLENTO

Toisin sanoen päästä kakalle! Mehiläiset eivät kaki koko talven aikana jos näin käy että pesään kakkaillaan  pesä todennäköisesti sairastuu ja kuolee. Joten voit varmaan kuvitella  että ensimmäistä lämmintä kevät päivää todella odotetaan! Nämä puhdistuslennot ovat tällä hetkellä käynnissä ja sen voi huomata pesän edessä olevalla lumihangella ruskeina täplinä. Eikös olekkin kiehtovia otuksia? :))

MEHILÄISTARHAAJA TALVELLA

Meillä Honeyfactorylla talvella ollaan purkiteltu hunajia, tehty myyntityötä, luennoitu, opiskeltu lisää alasta, suunniteltu tulevaa kesää että mitä lajihunajaa lähtisimme teille seuraavaksi metsästämään. Lajihunajien kerääminen ei meinaan ole mikään itsestään selvyys vaan vaatii aika paljon tarhaajalta ennalta suunnitelua, nopeaa reagointia muuttuviin olosuhteisiin, taustatyötä koska kaikki vaikuttaa kaikkeen. Lopuksi haluan sanoa kuitenkin että aivan mahtavaa työtä saamme tehdä ja teemme sitä iloiten! 

Seuraavassa blogikirjoituksessa kerron kevään etenemisestä pesissä ja uusista tuotteista! 

Mukavaa viikonloppua kaikille toivottaen Honeyfactory :)